Unlock your city

Alle werkboekjes staan online

De stad is van jou.

Jij laat de stad groeien.

Jij maakt de beslissingen.

Snel aan de slag:

Werkboekje 1 en 2 zijn gratis. Werkboekje 3/4/5 kost 0,50. We hebben ook een pakketkorting! Gebruik de code UYC3. Lees er meer over.

Heb je de code gekraakt? Kijk snel onderaan deze pagina!

Welkom in jouw eigen stad. Wij hebben alleen de straten voor je gelegd, verder is het aan jou. Laat je stad groeien door huizen te bouwen, winkels te plaatsen en denk ook aan: bioscopen, zwembaden, kantoorpanden. Tijdens het bouwen en groeien loop je ook tegen verschillende problemen op, er komt brand, een kermis of gemeenteverkiezingen.

Hoe laat je de stad groeien? Je maakt een werkboek (te vinden in de winkel, gratis!). Bij elke opdracht krijg je, als je het goed maakt, een getal. Tel alle getallen bij elkaar op en vul dit getal in op de website in het vakje ‘wachtwoord’. Download dan de nieuwe ontwikkelingen voor de stad. Bij het eerste boekje ontvang je bijvoorbeeld verschillende huizen. Kies welke huizen jij wil in de stad. Knip en plak dit op de plattegrond (dit kan ook op de computer). Zo krijg je een eigen, unieke stad die weer heel anders is dan jouw klasgenootjes.

Kijk hieronder hoe de stad kan groeien:

Elke week een nieuw werkboekje!
Elke week komen er nieuw werkboekje online. Op woensdag kan je op deze site de nieuwe werkboeken downloaden zodat je stad kan blijven groeien. Tot 11 juli 2022 komen er werkboekjes. Na de zomervakantie gaan we verder.

Doelgericht
De werkboekjes zijn gemaakt vanuit de doelen van SLO en sluit aan bij methodes zoals WIG, Taal Actief en Staal.

Hoe werkt het?

 1. Download hier de plattegrond van je stad. (Wil je een grote stad? Plak 2 plattegronden aan elkaar vast)
 2. Hoe gaat jouw stad heten? Schrijf de naam op het plaatsnaambord.
 3. Ga naar de winkel en begin met werkboek 1.
 4. Ben je klaar met het werkboek? Vul het wachtwoord in op de website.
 5. Download de nieuwe onderdelen voor je stad en maak je stad nog mooier.
 6. Ga naar de winkel en download het volgende werkboek.

Code gekraakt?

Denk jij dat je de code gekraakt hebt? Controleer je code en vul het wachtwoord in op de pagina. Heb je het wachtwoord goed dan krijg je een onderdeel voor je stad.

20 thoughts on “Unlock your city

 1. Hallo Lockdownjuffie,

  Mijn groep 6 is druk in de weer met Unlock Your City. Als ik de code van het eerste werkboekje invoer, krijg ik een venster waarop ik moet inloggen. Ik zie alleen niet waar ik een account kan aanmaken. Kun je me helpen?

  Hartelijke groet,
  Mylene Mcilveen
  IKC De Kindertuin – Maassluis

 2. Hallo Lockdownjuffie.

  Allereerst wil ik graag zeggen dat ik het mooie maar wel uitdagende opdrachten vind voor de 5-6 groep. Daarom des te interessanter!

  Volgens mij zitten er echter twee foutjes in de boekjes.
  In boekje twee bij geheimschrift is een van de opgaves: 3×83. dat is 249. er is geen letter met het cijfer 249. De t die op de plaats van deze som moet komen heeft als cijfer 294.

  In boekje 3 bij restaurant is de som van alle rekeningen 193. Dus moet de code 7 zijn ipv 8.
  Ik bied dit super leuke spel aan op papier, maar als kinderen het digitaal gaan maken komen ze denk ik niet uit de code.

  Groetjes Loes

  1. Hi Loes, Bedankt voor je oplettendheid en het doorgeven van de fouten. Fijn om te weten, ik heb het direct aangepast en ook het wachtwoord voor werkboek 3 groep 5/6 aangepast. Ik vind het erg leuk om te horen dat het zo aanslaat bij de kinderen. Groetjes, Judith

 3. Hoi, wij hebben de code gekraakt van boekje 1. Maar we kunnen boekje 2 niet openen ondanks dat we de code goed hebben. Hoe kunnen we deze openen?

  Groetjes Marije

  1. Ik heb het net zelf geprobeerd. De eerste keer lukte het inderdaad niet, toen kwam er een wit scherm, toen ik het nog een keer probeerde deed deze het wel. Wil je kijken of het voor de tweede keer wel lukt? Anders moet ik het op een andere manier proberen.
   Groetjes, Judith

 4. Beste Lockdownjuffie,

  Ik ben op zoek naar de antwoorden van de opdrachten van het werkboekje 1 van groep 5/6. Bij boggle staat ook dat ze bij mij het getal krijgen. Nu heb ik gezocht, maar kan ik het nergens vinden. Kijk ik ergens overheen? Ik hoor het graag. Ze zijn razend enthousiast en willen graag de code kraken.

  1. Hoi! Als je het werkboekje downloadt via de winkel krijg je direct de antwoorden erbij en dus ook de code voor Boggle. Je krijgt de bestanden direct in je mail. Laat me even weten als het niet lukt. Groetjes! Judith

 5. Beste Lockdownjuffie
  Als juf zijnde zou ik graag de antwoorden willen. Zijn deze ook te downloaden?
  Ik mis in ieder geval de code van werkboek 1 groep 3/4
  ? 8 4 ? 2

  1. Hoi! Jazeker, via de winkel kan je het werkboekje 1 downloaden en dan krijg je direct de antwoorden in je mailbox. Laat me even weten als het niet lukt.

   Groetjes, Judith

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.