Nieuw mysterie: Houd de dief

Het was wat stiller op onze site en social media, maar wij hebben echt niet stil gezeten. In de klas hebben we een groepsmysterie uitgeprobeerd. Dit mysterie wordt nu uitgeprobeerd door andere klassen, zodat dit echt een goed te gebruiken mysterie wordt!

Ondertussen hebben we gewerkt aan een nieuw werkboekje om samen te werken. Net zoals het werkboekje van Los de moord op. Dit mysterie komt donderdag 8 april 2021 online!

Houd de dief!
In het mysterie lees je eerst een verhaal wat er precies gebeurd is… Er is namelijk in een winkel iets gestolen. Maar wat… en wie heeft het gestolen?

Waarom dit mysterie?
De leerlingen hebben elkaar nodig om dit mysterie op te lossen. Ze moeten zelf puzzels maken voor elkaar. We zijn geïnspireerd door de taxonomie van Bloom. De leerlingen moeten zelf iets gaan creëren op verschillende manieren.

Welke puzzels moeten de leerlingen zelfstandig maken?
– Cijfercode
– Geheimschrift
– Mastermind
– lijnenspel
– Kruiswoord
– Brief schrijven
– Woordweb

Hoeveel spellen zijn er?
Er zijn 8 spellen die ze moeten maken voor elkaar, daarna moeten ze dat spel ook oplossen. Sommige spellen moeten samen gedaan worden.

Hulp voor de leerkracht
Er is een handleiding geschreven, alle hints op een rijtje en een hulppapier wat gegeven kan worden aan de leerlingen als ze er niet zo goed uitkomen.

Benieuwd?
Elke dag om 15:00 komt er een spel online, zodat je kan zien welke spellen er zijn en of het iets is voor je groep.

Ik kan niet wachten!!
Elke dag komt er een stukje van het mysterie online. Kan je niet wachten en wil je meteen in de klas beginnen? Maak een donatie over (de helft van de donaties worden gedoneerd aan ALS) en wij sturen de werkboekjes naar je op. Schrijf in de overschrijving je mailadres, dan wordt het binnen 24 uur overgemaakt.

ValutaBedrag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.