ALS centrum

Mijn vader; mijn grootste fan

Een persoonlijk verhaal. (Judith)

Mijn vader is vorig jaar augustus helaas overleden. Hij was een geweldige man met zoveel positiviteit en enthousiasme waarbij hij elke tegenslag omdraaide tot iets positiefs. Zelfs een zware ziekte, ALS, wist hij met veel kracht en humor te trotseren, met mijn sterke, prachtige moeder aan zijn zijde.

Mijn vader heeft mij zijn enthousiasme van puzzelen gegeven. Vroeger hield mijn vader niet van lezen, hij was altijd met een puzzelboek in z’n hand te vinden. Ik kan mij een verjaardag herinneren waarop hij een puzzelboek voor z’n verjaardag kreeg: Japanse puzzels. Ik was direct ge├»nteresseerd en wilde graag weten wat je moest doen met al die kleine vakjes en cijfers. Mn moeder kopieerde enkele bladen uit het boekje en samen met mijn vader ging ik puzzelen.

Het bleef niet bij Japanse puzzels. Sudokus, logikwissen en nog veel meer leerde hij me hoe het moest en hoe ik dat het snelst en het best kon oplossen. We deden wedstrijdjes om te kijken wie het het snelst kon oplossen. Bij pubquizzen had hij het hoogste woord, ook al was het niet altijd goed. Dan haalde hij gewoon z’n schouders op.

Zelfs toen mijn vader niet meer kon praten door zijn spierverlamming bleven we spelletjes doen: scrabble (hij tikte de letters aan, waarna wij de letters op het bord legde) en 50/50 van SBS6 (waarbij hij met zijn voet aanwees welk antwoord goed was). En elk spel was zijn fanatisme en winnaarsmentaliteit onverwoestbaar. Ik hield ervan. Ik zou er veel voor over hebben om nog een spelletje samen te doen.

Deze website en alle mysteries zou mijn vader geweldig hebben gevonden. Ik vind het erg verdrietig dat ik dit niet met hem kan delen. Hij zou mijn grootste fan zijn. Ik ben er niet uit of mijn vader elke dag om 12 uur klaar zou zitten en de opdrachten zou maken of met mij mee zou denken voor nieuwe mysteries. Waarschijnlijk allebei.

Om die reden heb ik besloten om de helft van de opbrengst van alle donaties en verkoop te doneren aan stichting ALS. Zodat er hopelijk een medicijn gezocht kan worden zodat vaders nog lang spelletjes kunnen spelen met hun dochters.

Lieve papa, ik mis je elke dag. Maar ik weet dat je elke dag klaar zit voor een nieuwe opdracht en dat je mij stiekem nieuwe opdrachten en mysteries toefluistert. Ik hou van je

Donatie

We maken de mysteries met plezier en worden elke keer weer enthousiast van alle reacties! Word jij ook blij van de puzzels? Dan kun je ons steunen met een donatie. Elk bedrag is welkom. Met jouw steun kunnen we meer mysteries en andere werkboeken maken voor school en thuis. Daarnaast gaat de helft van de opbrengst naar Stichting ALS. Lees waarom in Judiths persoonlijke verhaal.

ValutaBedrag





Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.